ЕДНА ОТЛОЖЕНА ИЗЛОЖБА 60 ± 1

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Маргарита Иванова и Спас Киричев

СБХ – Шипка 6

16 – 31 юли 2021

откриване – 16 юли, петък, 18:00

„Една отложена изложба 60 ± 1“ е поредната съвместна изложба на творческия тандем Маргарита Иванова и Спас Киричев. В нея са представени техните художествени търсения през последните десет години. Произведенията от различни цикли внасят ретроспективен елемент в изложбата, като създават цялостен поглед върху развитието на двамата автори.

В изложбата са представени живописни платна, скулптури от бронз и керамични „картини“.

Маргарита Иванова е силно познаваем автор с изградена творческа биография. Тя работи в областта на керамиката по един друг, нетрадиционен начин. Създава прекрасни фигурални и нефигурални композиции от керамика, които превръща в пластични картини.

Спас Киричев е известен скулптор, най-вече с множеството реализирани монументални творби. В тази изложба той представя не само своите търсения в областта на кавалетната скулптура, но и творби в различни направления и материали.

„Работим в различни области на изобразителното изкуство: живопис, скулптура и керамика. Въпреки разликата в техниките ни има теми, които се преплитат, но са изразени творчески индивидуално. Подреждайки експозицията, сме убедени, че публиката ще оцени приятните изненади, които сме приготвили.“

ЕДНА ОТЛОЖЕНА ИЗЛОЖБА 60 ± 1

Close Menu