Нотно издание за музика и песни от времето на школата на учителя Петър Дънов

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

 с участието на д-р Ставри Ангелов, възпитаник на ИГ „Музикален театър“

11_

Изданието МУЗИКА И ПЕСНИ ОТ ВРЕМЕТО НА ШКОЛАТА НА УЧИТЕЛЯ ПЕТЪР ДЪНОВ, което излезе от печат в края на месец май 2017, е библиофилско – само 100 бройки (издателство „Житен клас“). То е подготвяно 12 години, тъй като е  работено с архивни документи. Наследството на Дънов е предоставено от  ученика на Дънов – д-р Филип Стоицев, от д-р Вергилий Кръстев и Благовест Жеков.

IMG_20170626_171134

Изданието МУЗИКА И ПЕСНИ ОТ ВРЕМЕТО НА ШКОЛАТА НА УЧИТЕЛЯ ПЕТЪР ДЪНОВ съдържа партитури, щимове, текстова част и компактдиск. Разпределени са в два големи тома – две кутии със самостоятелно подвързани четири книги и 16 приложения. Те са осъществени в аранжимент на ученика на Дънов д-р Филип Стоицев и в редакция на д-р Ставри Ангелов, чийто авторски принос са и част от клавирните аранжименти на песните на Дънов. В редакторския екип са още и Благовест Жеков, Надежда Няголова и Ангелия Вихрова.

 IMG_20170626_165430

Първата книга съдържа партитури на музика и песни за камерен оркестър и хор – със и без солисти. Към нея има 9 самостоятелно подвързани приложения, съдържащи щимовете към партитурите.

Втората книга представя музикалния архив на д-р Филип Стоицев, с показалец на заглавията в книга 1 и деветте приложения.

Третата книга е със солови разработки, аранжименти с акомпанимент на китара или пиано и партитури за камерни състави в седем приложения.

В четвъртата книга музикалният архив на д-р Филип Стоицев (1907–1992) е допълнен с неговите коментари върху песните и показалец на заглавията в книга 3 и седемте приложения.

Компактидискът съдържа изпълнения на част от аранжиментите на д-р Стоицев – оркестрови и със солисти.

IMG_20170626_170018

Налично е и в електронен вариант – безплатно, на следния адрес: http://www.izgrevat.com/page_399.html.

Нотно издание за музика и песни от времето на школата на учителя Петър Дънов

Close Menu